Test Potravinové senzitivity - 60 potravin

Kód: 228
Značka: GENLABS
3 600 Kč
Skladem (>5 ks)

Rozklíčovat, odkud pramení Vaše zdravotní potíže je, alespoň pro nás naturopaty a terapeuty klinické nutriční medicíny, vždy detektivka. Systematicky odkrýváme možné příčiny a spouštěče zdravotní nepohody krok za krokem. Někdy se zdají být příčiny jasné hned, někdy nám a samozřejmě i Vám, našim klientům, dává jejich hledání zabrat. Proto také využíváme testy funkční medicíny nebo testy genetických dispozic a terapie pak personalizujeme na základě výsledků testů. Dalo by se říct, že musíme poskládat celé puzzle možných spouštěčů nemoci našeho klienta a právě výsledky testů mohou být podstatným dílkem skládačky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Test Potravinové senzitivity

Kdy je vhodné nechat si udělat test?

Zejména, pokud Vás trápí:

  • trávicí potíže jakéhokoli typu
  • máte kožní potíže a ekzémy
  • alergie, astma
  • trpíte jakoukoli autoimunitní nemocí

Co test zjistí?

Test odhalí, zda a jak intenzivně reaguje Váš imunitní systém na některé potraviny zvýšenou tvorbou protilátek typu IgG4.

Testujeme hodnoty protilátek typu IgG4 u těchto 60 nejvíce rizikových potravin:

A - vejce bílek, vejce žloutek, kravské mléko, kozí mléko, kasein, vepřové, kuřecí, krůtí, skopové, telecí, treska, losos, tuňák, bílé ryby, krab, krevety, slávka, káva, kakao, zázvor

B - pšenice, oves, rýže, kukuřice, gluten, kvasnice, jablko, maliny, hroznové víno, pomeranč, citrón, grapefruit, mango, ananas, banán, vodní meloun, žlutý meloun, datle, olivy, zelený pepř

C - mandle, kokosový ořech, kešu, kaštan, arašíd, sója, fazole, čočka, dýně, okurka, červená paprika, rajče, brokolice, špenát, žampión, mrkev, celer, brambory, cibule, česnek

Co to pro Vás znamená?

Dočasné vyřazení některých potravin se současným zaléčením sliznice střevní stěny a obnovením funkcí gastrointestinálního traktu.

Další souvislosti:

Test potravinových senzitivit je kritizován mnoha lékaři nebo influencery jako nerelevantní. Podle jeho kritiků imunitní systém reaguje přirozeně na každou potravinu, kterou konzumujeme. My naturopaté a terapeuti klinické nutriční medicíny nesouhlasíme. Proč? Je pravda, že náš imunitní systém vyhodnocuje jakoukoli potravinu, kterou pozřeme. Nicméně je li náš imunitní systém hyperaktivní, reaguje jednoduše na některé složky potravy přehnaně a tvoří proti nim velké množství IgG protilátek. Pokud se k tomu připojí takzvaná propustnost střevní stěny, pronikají tyto složky potravy do krevního oběhu a dráždí imunitní systém ještě více a ten pak produkuje ještě více protilátek. Pokud navíc nefungují dobře všechny části našeho trávicího systému, nejsou složky potravy naštěpeny dostatečně a do krevního oběhu pronikají větší molekuly, než imunitní systém akceptuje a tedy znovu vytváří zvýšené množství protilátek. 

My naturopaté a terapeuti klinické nutriční medicíny přistupujeme ke zdravotním potížím vždy komplexně. Souhlasíme, že je nesmysl nechat si udělat test potravinových senzitivit a definivně vyřadit některé potraviny bez dalších tolik potřebných kroků. Zejména u autoimunitních a kožních nemocí nebo alergií považujeme test potravinových senzitivit za dobrého pomocníka. U našich klientů navíc vídáme opravdu rozdílné výsledky testu.

Pokud potřebujete poradit, domluvte si z některým z nás osobní konzultaci.